perjantai 9. toukokuuta 2014

Lahovaurio osa 8475384.

Verantaa on nyt purettu vielä vähän lisää.


Ja parin seinän alajuoksut näyttää tältä.


Ei hyvä juttu ollenkaan.

Nyt sitten pohditaan, että luotetaanko siihen, että juoksut eivät saa enää korjausten jälkeen kosteutta mistään ja vaan tuetaan jollain virityksillä vai puretaanko ulkovuorauskin ja vaihdetaan alajuoksut jonkun tunkin avulla, mikä on ihan hirveä homma. Eivät ole onneksi läpilahot ja tuo on pahin kohta, mutta vähän huolestuttavaa kyllä. Näiden esiin kaivaminen vähän jännittikin, kun kaikki puru lattiassa oli ihan paakuilla ja mustaa. Palasista koottu rikkinäinen linoleum oli ilmeisesti saumoistaan päästänyt niin paljon kosteutta alapohjaan vuosien aikana, että tulos oli tämä. Muutama lattiavasakin pitää vaihtaa, mutta ne ovat pikkujuttuja tähän verrattuna. Kulmauksen puolella alajuoksujen alta oli selvästi sivelty bitumilla, mutta näiden alta ei, sekin on varmasti vaikuttanut. Kosteus kiipeää sokkelia pitkin ylöspäin. Ääh. Pitää miettiä.

5 kommenttia:

 1. Jos ei ole tuon lahompi, en lähtisi vaihtamaan. Mutta betonin ja hirren väliin pitäisi saada bituminauhaa, eli jos sen verran saisi tunkattua? Ja tietenkin varmistaa, ettei kosteutta enää pääse tuonne menemään, mutta uskon, että tiedätte oikeista rakenteista jo tarpeeksi!

  VastaaPoista
 2. Kannattaa tarkistaa, kuinka pitkälle laho on edennyt. Syvyyttä voi kokeilla vaikka piikillä tai puukolla. On aivan mahdollista tehdä myös niin, että poistatte vain lahonneen alueen, ja teette siihen pintapaikkauksen. Tietysti pelkän kuvan perusteella on aika hankala sanoa mitään sen tarkempaa.

  VastaaPoista
 3. Voi harmi...toivotaan, että ei enempää lahoa löydy!

  VastaaPoista
 4. Tehkää mahollisimman vähän. :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä sinne kosteusvaurioiden kanssa. Näitä ei ole kiva löytää...

  VastaaPoista