sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Suunnitelmia ja etsintäkuulutus

Taas on vierähtänyt tovi edellisistä kuulumisista. Jotenkin lähtenyt ihan lapasesta tämä hiljaisuus.
Tekisi mieli päivittää blogin ulkoasu ja sitä olen viime aikoina puuhastellutkin, mutta etenee hitaasti. Nykyinen tympii ja siitä varmaan johtuu hiljaisuuskin.


Eikä täällä ole oikein tapahtunut mitään. Olemme yrittäneet aloittaa verannan remonttia, mutta toistaiseksi sitä on vain suunniteltu. Tilasin kyllä lattiaa varten jo maalia ja lattialaudat on kannettu kellariin autotallista kuivumaan maalausta varten. Lattiasta tulee todella tumma harmaa. Olisin halunnut mustan, mutta siinä näkyy kaikki karva ja rapa. Muuten värimaailmasta tulee aika vaalea kera mustan ja punaisen. Ehkä. Ei voi tietää. Suunnitelmat elää jatkuvasti. Oli kaikenlaisia suunnitelmia tummansinisistä seinistäkin, mutta en saanut siitä ajatuksesta oikein otetta. 

Ulko-ovi nakertaa mieltä tällä hetkellä pahasti. Ostimme heti muuton jälkeen uuden oven ja viattomana nyyppänä kuvittelin, että ovet valmistetaan vielä nykyäänkin puusta. No ei valmisteta, se on siis kamala puristeovi ja koska jouduttiin tilaamaan erikoismitoilla, ei sitä voinut enää palauttaakaan. En pidä. Olen suunnitellut sen vanhan lateksilla kuorrutetun peltioven kunnostamista. Siinä on kuitenkin ihan suora peilioven puurunko, kun vaan saisi ne pellit irti. Uuden kyllä saisi myytyä seuraavalle, jos haluaa. En tiedä miten järkeviä nämä suunnitelmat ovat muiden korviin, mutta ulko-ovi on kuitenkin aika tärkeä asia ja hulluna esteetikkona en voi elää sen uuden kanssa. Ja koska verannasta ei tule nyt lämmitettyä tilaa, emme edes tarvitse kaikkien säännösten ja lämpöarvojen mukaista uutta ovea.

Verannalle on muutenkin hakusessa kaksi vanhaa ovea uusien ovien tilalle. Toisen jo löysin ja sen pitäisi saapua ensi viikolla, toista pitää vielä hakea.


Veranta pitää saada valmiiksi, ennen kuin voimme siirtyä sisäeteiseen ja sisäeteinen pitää saada valmiiksi, ennen kuin voimme siirtyä keittiöön. Ärsyttäviä "ennenkuin" -ongelmia. Mutta verannan remontti tuo helpotusta vaatteiden säilytykseen. Siirrämme sinne koko pukeutumisongelman sisäeteisen käytävästä. Siitäkään en ole ottanut kuvaa, koska se ärsyttää niin paljon. Kaikki rojottaa suoraan kulkuväylällä.


Ruokailuhuone on ainut huone, josta en ole juuri ottanut kuvia blogiin. Se on ollut niin ankea paikka. Mutta nyt sekin on vähän piristynyt. Pari kuukautta takaperin liian mahtipontiselta kuulostaneesta ruokailuhuoneesta tuli Kanikammari. Ostin taidemaalari kaveriltani taulun, joka haki hetken paikkaa ison kokonsa vuoksi. Selvisi nopeasti, ettei talossa ole mitään muuta paikkaa, mihin yli metrin korkuisen ja levyisen taulun saisi. Mutta se sopii tuohon just hyvin. Pidän siitä kovin.


Senkki jäi vuokralaiselta meille hoitoon. Pari kukkaa samasta muuttokuormasta taas jäi meille pysyvästi. Aralialle kävi vähän köpelösti muutossa ja sitä ennen innokas koiranpentu oli kiskonut sen jo kertaalleen juuriltaan. Nyt se saa toipua meillä rauhassa. Tällä hetkellä senkin päällä on hirveä määrä sekalaista roinaa ja pari kukkaa lisää. Nemi meinasi kiinnostua araliasta vähän liikaa ja pistellä poskeensa, joten järkeilin niin, että tungen senkin niin täyteen tavaraa, että kissa ei enää mahdu siihen mukavasti. Tähän asti se on toiminut. Olen tehnyt Kanikammarinkin varalle paljon jo suunnitelmia, mutta keittiöremontin ajaksi siitä tulee väliaikainen keittiö ja vasta keittiöremontin jälkeen on sen vuoro.


Olemme hyödyntäneet aurinkoisia päiviä ulkoiluun.


Ja kauhistelleet verannan ikkunoiden puulistoja. Tänä kesänä on varmaan pakko alkaa kunnostamaan niitä. Puulistat irti ja kittiä tilalle. Sama pitäisi tehdä kaikille ikkunoille. Kitti kestää paremmin kuin lahoavat listat.

Olen myös yrittänyt etsiä lisää näitä vanhoja puisia keittiökaappeja.


Tuo kaapisto tulee keittiöön peräseinälle kera jääkaapin ja kiinteän nurkkakomeron, ja näiden lisäksi tarvitsemme  min. 105 cm - max. 114 cm. levyisen samanlaisen yläkaapin tiskipöydän nurkkaukseen. Alakaappi pitää soveltaa itse. Kävimme hakemassa kaapiston erään jo kirjoittamisen lopettaneen bloggaajan kotoa. Terveisiä, jos sattuu lukemaan tätä. Tällä hetkellä kaappi asuu kellarin kodinhoitohuoneessa ja toimii varastokaappina.

Tämä toimii nyt samalla etsintäkuulutuksena. Jos joku törmää vastaavaan yläkaappiin noilla mitoilla, niin kommenttia tänne. Alan olemaan epätoivoinen. Alkaa vaikuttamaan siltä, että pakko kääntyä jonkun puusepän puoleen ja siitä ei selvitä halvalla.

Kissat menee ensi viikolla hampaiden poistoon syöpymien takia. Ensin vain Nemi oli menossa, mutta vasta hammaskiven poistossa käyneellä Lokillakin huomattiin suussa ongelmia. Oman lisänsä jännitykseen tuo Nemin nukuttaminen, mikä ei ole ihan helppoa. Ei tiedetä onko se yliherkkä tietylle nukutusaineelle, onko sydämessä jotain vikaa, vai oliko neiti vaan liian laiha aikoinaan, mutta steriloinnin aikana siltä meinasi lähteä henki. Ennen sterilointia sillä oli melkein vuoden putkeen kiima, joka loppui vain pariksi päiväksi kerrallaan ja leikkausajan varaaminen oli varsinainen haaste sekin, kun eivät halunneet leikata kiimaista kissaa verenvuotoriskin takia. Nemi kulutti kaiken energiansa huonekalujen ja Lokin kosiskeluun ja syönnit oli vähän niin ja näin. Saa nähdä miten käy.


Eikä siinä kaikki, Taikallakin on jälleen ikuinen antibioottikuuri kroonisen suolistotulehduksen takia, leikkauksesta toipuminen vie todellakin aikansa. Miehen selkä on kenkkuillut viime elokuusta asti ja pääsi vasta nyt neljän kuukauden jonoon magneettikuvaukseen (josta voisin muuten kirjoittaa oman postauksen, mikä sisältää runsasta kritiikkiä Päijät-Hämäläistä terveydenhuoltoa kohtaan. Ilmeisesti niiden strategia on pitkittää hoitoonpääsyä niin kauan, että vammat hoituu itsestään ja jos eivät hoidu, niin sitten voi harkita sitä, mikä olisi pitänyt tehdä jo heti kipujen ilmaannuttua) ja oma selkäni on ollut hankala jo vuosia. Vadelmatalon nimeksi pitää kai kohta muuttaa Vammatalo.

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Eksyin blogiisi ja oli ihan pakko jättää kommentti. Ihastuin blogisi ulkoasuun. Todella persoonallinen ja kauniisti toteutettu, joten jos aiot muuttaa sitä, älä kuitenkaan luovu tästä persoonallisesta ja monista muista blogeista erottuvasta tyylistäsi. Kuvasikin tulevat kauniisti esiin tässä ulkoasussaan. Ihanaa pääsiäistä!:)

  VastaaPoista
 2. Ei huolta, tämä on jo uusi ulkoasu, peräti kolme päivää vanha, joten tätä ei ole tarkoitus vaihtaa vielä pitkiin aikoihin :)

  Kiitokset kehuista, ne lämmittävät mieltä aina. Ja hyvää pääsiäistä sinullekin.

  VastaaPoista
 3. Oletko Torista etsinyt noita kaappeja? Sieltä on silmiini tullut aiemmin muutamakin samanlainen.
  Facessa on myös hyviä ryhmiä mistä saattaisi löytyä. Itse olen Purkutavara-ryhmässä ja Rintamamiestalo-ryhmässä, sielläkin on ajoittain tarjolla vanhoja kaappeja.
  Toivottavasti löydät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Olen etsinyt Torista, Huuto.netistä, Facebookin ryhmistä jne, mutta mitta on vähän hankala. Kaikki ovat joko liian pitkiä tai liian lyhyitä tuohon kulmaukseen. Pitää kysellä puusepiltä, jos ei muuten löydy.

   Poista