perjantai 14. maaliskuuta 2014

Hilijasta

Bloggaamisen jumittaminen jatkuu. Joten saatte tähän väliin kuvia Tipusesta. Bloggaajalla kannattaa olla lemmikkieläimiä, joista voi ottaa kuvia, silloin kun ei ajatus lennä.Olemme nauttineet remontoimattomuudesta. Mutta toisaalta keittiö syyhyttää jo todella pahasti. Vuokralaisenkin täällä asuminen jäi lyhytaikaiseksi suunnitelmien muuttumisen takia, joten periaatteessa pääsisimme aloittamaan jo ensi viikolla. Ensin pitää hyökätä sisäeteisen käytävän kimppuun ja edetä siitä keittiöön. Meillä on oviaukko siirrettävänä. Paikka vaihtuu vain puolella metrillä, mutta sitten käytävästä saa järkevämmän.

Vaatenaulakko muuttaa verannalle, minkä takia verantakin pitäisi remontoida. En tiedä onko paha, jos ulkovaatteiden säilytys tapahtuukin kylmässä? Ainahan sitä voi laittaa sisäeteisen käytävään jotkut koukut, johon takit voi laittaa lämpenemään talvella. Verannasta ei tule lämmintä, mutta se eristetään. Eli ehkä se pysyy jopa plussan puolella. Ikkunoihin pitäisi saada sisäpokat ja uudet karmit. Tai ehkä ulkopokat. Katselin noita ulkopokia joskus syksyllä ja ovat aika rähjäisessä kunnossa. Ennen kattoremonttia verannassa ei ollut juurikaan räystäitä ja kaikki vesi satoi ikkunoille suoraan, joten puu on hiljakseen syöpynyt veden ja auringonvalon armoilla. Niistä voisi saada kuitenkin sisäpokat ja ulkopokat voisi teettää puusepällä. Vanhoissa ei ole tippalistojakaan, joten samalla saisi siis nekin. Pitää tuumia. Mutta näillä näkymin verannasta ei aleta tekemään lämmitettyä tilaa, vaan saa jäädä puolittain kylmäksi.

Mutta ensin se sisäeteinen. Sen verran tiedämme, että lattiassa on kivivillaa ja sitä saattaa olla ainoassa ulkoseinänkin pätkässä. Ja se tarkoittaa purkamista ja ehkä ikäviä yllätyksiäkin.

Palatkaamme asiaan.

5 kommenttia:

 1. Minä oon kans miettiny, että voisko ulkovaatteita säilyttää tuossa puolilämpimällä kuistilla... Ollaan pidetty se sen verran pikkupatterilla lämpimänä, ettei pakkasen puolelle mene (tosin jos on kovat pakkaset, niin patteri ei välttämättä riitä pitämään lämmintä). Kengäthän meillä on siellä jo, kun koira muuten syö ne :D. Ja naulakko on tällä hetkellä ärsyttävästi keittiössä, meillä kun tullaan kuistilta suoraa keittiöön.

  VastaaPoista
 2. Meillä on takit kylmässä portaikossa, eikä ole meitä haitannut, näyttäisi haittaavan enemmän mukavuudenhaluisia vieraita. Mutta kenkien pitäminen portaikossa kyllä vähän inhottaa kovilla pakkasilla, kun joutuu laittamaan kylmän kengän jalkaan.

  VastaaPoista
 3. Oi mitä katseita koiralla <3

  VastaaPoista
 4. Sinulla on niin ihana sisustus! Ja suloistakin söpömpi koira! Sain "vertaistukea", kun luin suolitukos seikkailuistanne;) Meidän kakarakoiruudelle sattui nimittäin sama juttu ja käytiin samassa paikassa leikkauksessa, näitä rahareikiä tosiaan riittää karvakamujen kanssa;o)

  VastaaPoista
 5. Meillä on osa ulkovaatteista kuistilla. Yritän ottaa illalla jotain lämpenemään portaikon pikkunaulakkoon, jos tiedän, että on kovaa yöpakkasta tiedossa. Ja jos joku vaate on aamulla liian kylmä, se saa lämmitellä aamupalan ajan eteisen patterin päällä. Ihan hyvin ollaan selvitty kaksi talvea tällä systeemillä :)

  VastaaPoista