keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Takkahuoneen pikaremppa

Täällä ollaan taas. 

Pimeys ja märkyys ovat imeneet kaiken energian viime viikkoina. Lontoon reissu oli kiva piristys välissä ja heti reissun jälkeen oli sellainen olo, että tässähän pystyy mihin tahansa. Mutta arki iski taas ja sinne meni energiatkin. Nyt hengähdetään talviloman verran.

Mainitsin vuokralaisesta joskus joulukuun puolella. Kellarin takkahuoneeseen muutti tammikuun lopulla nuori nainen kolmen koiran kera. Ennen sitä takkahuonetta oli pakko vähän pintarempata ja tehdä pieniä muutoksia. Entinen asukas on polttanut takkahuoneessa, joten kaikki pinnat olivat keltaisia ja ällöttäviä. Myös kodinhoitokopin ja pakastekopin väliseinä purettiin pois, jotta toisen oven saa tukittua kokonaan.


Tästä lähdettiin. Kaksi oviaukkoa, tupakan kellastama katto, ovi jne.


Seinän sisältä ei löytynyt kuin hämähäkinseittejä. Ja palasiksi revittyä lasivillaa, joka oli tungettu seinän ja katon väliin. Älkää kysykö, en tiedä. Ovi siirrettiin pyykkihuoneen oveksi.Sinne meni väliseinä. Huomatkaa hieno Oilonin mainosjuliste ja Aku Ankka varasto.


Kipsin tilalle tuli vaneria, koska sen voi käyttää uusiksi. Sitten varsinaisen kellariremontin alkaessa tuohon tehdään seinä tiilistä.


Tadaa. Tapetit ja maali jäivät yli edellisen asunnon remontoinnista. Tapettia oli just sopiva määrä. Katto valkaistiin Uulan Into sisämaalilla, jota oli sitäkin sopiva jämä yhdessä purkissa. Ja samaa Uulan maalia vähän kiiltävämpänä tuli tuohon valkoiseen seinäänkin. Ovi maalattiin lakkaöljymaalilla.


Tuota takkaa ei voi juuri takaksi kutsua. Se ei varaa mitään ja palaa ihan käsittämättömän kuumana. Huoneen toisella laidalla palaa kulmakarvat. Ei kovin turvallinen värkki. Vaikuttaa mielestäni enemmän sellaiselta takalta, joita laitetaan huvimajoihin ym. Tässäkin on alunperin ollut liitäntä päällä. Joskus tämän tilalle tulee ihan varaava tiilitakka. Tässäkin on ollut joku vanha tulisija. Millainen ja miksi se on purettu? Ei voi tietää.

Meidän piti ottaa muovimatto pois lattiasta. Mutta rullasimme sitä jonkun matkaa ja huomasimme tasoitteen todella huonoksi. Tasoitteen alle on laitettu myös muovikelmu, joten tämän muovin poistaminen ei muuta mitään. Ainakaan sen läpinäkyvän muovikelmun alla ei näyttänyt kasvavan mitään niillä kohdin, kun se oli näkyvissä.

Vuokralainen oli todella tyytyväinen kotikoloonsa. Lämmitys hoituu yhdellä sähköpatterilla. Asukas muutti vanhasta hirsitalosta, joten on tottunut vähän kalseisiin olosuhteisiin talvisin.

3 kommenttia:

  1. Näyttää tosi kivalta! Tykkään (edelleen) noista punaisista :)

    VastaaPoista
  2. Eksyin ensimmäisen kerran blogiisi ja ihastuin todella! Kaunis talo, ihana tyyli. Koirarotukin kohdillaan ;)

    http://pappadiippa.blogspot.fi/

    VastaaPoista