torstai 28. maaliskuuta 2013

Ihtensä sivistämistä

Vannoin talvella, että en taatusti tee keväällä pihan eteen yhtään mitään, koska täällä sisäpuolella on ihan tarpeeksi ajanviettotapoja. En edes aio ajatella asiaa.

Mutta kuinkas sitten kävikään. Odottelin bussia kirjastossa ja raahasin sieltä lopulta läjän puutarhakirjoja kotiin. Mukaan tarttui myös Kailan Talotohtori. Siis se kirja, joka edellisillä omistajilla oli ollut toisessa kädessä remontoidessaan uretaanipäissään.


Huomatkaa virallinen valvoja. Suomalaiset perinnekasvit -kirja kuuluu kissalle. Pitäköön.

Kirjakaupasta taas tarttui Perinnemestarin Rintamamiestalo. Olen lukenut sitä muutaman tunnin teemuki kädessä. Ihan selvästi yleissivistykseen kuuluva kirja, mutta se saa kylmän hien norumaan selässä. Mielessä killuu miljoona mahdollista lahovauriota edellisten vuosien remonttien takia. Noh, jos nyt edes edellisistä selvittäisiin. Yksi vaurio kerrallaan. Uusi elämänohje sen "Ei haittaa, korjataan." fraasin rinnalle.

Puutarhahommista sen verran, että olen kiinnostunut luonnonmukaisesta puutarhasta, joka elättäisi itse itsensä. Olen ehkä maininnut, että meidän tontti on hiekkaharjun kupeessa ja tuolla ikkunan toisella puolella kasvaa hädin tuskin nurmikko.Viime kesä oli siinä mielessä kiva, että kasvit sai vettä ja oli poikkeuksellisen vihreää. On siis turha haaveilla mistään ruusujen täyttämästä metsäpuutarhasta, kun saa olla iloinen jos maata peittää edes sammal. Jokainen naapuri on sanonut, että multa ei pysy maanpinnalla, se katoaa hiekan sekaan jossain vaiheessa. Eikä meilläkään ole kuin pari senttiä multaa nurmikon alla. Suunnitelmat siis pitää tehdä sen mukaan, en aio ravata koko kasvukautta lannoittamassa ja kastelemassa puskia ja perennoja. Kasvimaa taas on asia erikseen.

Mutta kai tässä pitää hiljentyä lomailemaan. Meidän taloudessa pääsiäistä vietetään tasan suklaamunien verran. Raeruohoksi tarkoitetut vehnänjyvätkin unohtui käsilaukkuun, taitaa olla vähän myöhäistä laittaa ne itämään. Nekin oli tarkoitus syöttää kissoille, vaan kelpaavathan ne myöhemminkin.

Pakana toivottaa kaikille kauniita kevätpäiviä.

7 kommenttia:

 1. Tutkin myös juuri eilen kirjastossa tuota rintamamiestalo-kirjaa, nuo perinnekorjaus oppaat on mun mielestä aika raskasta luettavaa, mulla on omana Talotohtori, mutta en oikein jaksa sitä huvikseni lueskella. Sitten jos tulee eteen joku tietty homma, johon kaipaa ohjeita, niin silloinhan on hyvä olla näitä käsikirjoja, joista tarkastaa miten asiat kuuluisi tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä nuo Perinnemestarin kirjat on aika keposia, Talotohtori taas on niin tiivis järkäle, että sitä ei ihan teekupposen kanssa luekaan.

   Poista
 2. Voitin tuon rintamamiestalokirjan LauraKaisatalon arvonnassa ja olen sitä hotkiskellut. On kylkä niin tuhti pakteti asiaa ja ihastuttavia tarinoita, että pois alta!

  Meilläkin pääsiäiseen kuuluvat suklaamunat ja mämmi. Muuten normipäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä tosi hyvät kuvatkin, oon ihaillut kaksi päivää sitä kannessa olevaa verantaa :D Sellaiset paneelit minäkin haluan meidän rapistuvien kovalevyjen tilalle, ooh.

   Poista
 3. Kivat kirjalöydöt ja mikä parasta, kissallekin omansa!

  Olisko teidän pihassa käyttöä kohopenkeillä, joista multa ei valuisi pois? Luen juuri mainiota Puutarha laatikoissa -kirjaa (Saaripalstan Saila Roution kirjoittama) ja siitä tulee jatkuvasti hyviä ideoita ensi kesää varten. Laatikkoja sinne, laatikkoja tänne...

  Blogissani on muuten sinulle pieni tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen suunnitellut kohopenkkejä, pitäisi vaan ehtiä tekemään niiden pohjatyöt todella huolellisesti. Meillä on vaan sekin, että reunusta saisi olla aika reilusti, ettei erään koiraneidin tassut käy kaivautumassa kukkapenkin kautta Kiinaan :D Pitääpä kurkata tuokin kirja.

   Kiitos tunnustuksesta :) En koskaan vaan muista laittaa niitä eteenpäin, jos nyt taas yrittäisin.

   Poista
 4. Hahaa, mullakin on tuo Suomalainen Piha ja Puutarha :D ...tosin ei se ole auttanut siihen, että piha on edelleen ihan ruma. Yäk.

  VastaaPoista