maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hahaharmaa

Maalarit maalasi makkarin laipiota uusiksi ja siitä tuli harmaa. Oikeesti, ei leikisti.

Otin varman päälle ja valitsin hieman vihreään taittavan sävyn ja nyt se on kerrankin oikeasti harmaa, ei sininen. Sitä en tiedä, miltä se teidän näytöillänne näyttää. Tai sitten, kun siihen viereen kiskaistaan jokaiselle seinälle sähkönsinistä..


Kerta moni muukin painiskelee näiden harmaiden kanssa (terveisiä Mikkeliin!), julkistan virallisesti tämän Tikkurilan sävyn, joka näyttää oikeasti harmaalta. Se on nimeltänsä Harso. Toki en voi sataprosenttisesti luvata kenellekään, että se on teidän seinällänne harmaa, koska nämä harmaat tuntuu olevan sellaisia henkimaailman juttuja, että niistä ei vaan koskaan tiedä. 

Maali on jotakuinkin maailmanlopun viimeinen purkki puolikiiltävää Intoa. Tätä sävyä on vajaat 9 litraa, valkoista varmaan 18 litraa. Voi sitten sävyttää mieleisekseen, kun tarvitsee. Tällä harmaalla olisi tarkoitus maalata olohuoneessa kissojen tuhoamat paneelit. Jos joltain on mennyt ohi, niin minä en varsinaisesti rakasta himmeitä maaleja ja Uula teki sellaisen kepposen, että lopetti puolikiiltävän Inton valmistuksen.

Mutta paljon parempi kuin se valkoinen. Kyllä se tästä, meillä voi olla ensi viikolla jo maaliakin lattiassa.

6 kommenttia:

 1. Kiitos sävyvinkistä! Harmaan kanssa on aina juuri tuo ongelma.. Meillä on kolmasosa talostakin maalattu vaalean harmaalla, joka näyttää ilmiselvältä vaalean siniseltä. Noh, kaikkeen tottuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sävyhommat on kyllä rasittavia. Tummia sävyjä on paljon helpompi valita kuin vaaleita. Meillä nämä vaaleat saa kyllä jäädä tähän :D

   Poista
 2. Wau! Mikkeli onnittelee onnistuneesta harmaasta, joka ainakin täällä näyttää näytöllä myös harmaalta! Meidän harmaa oli sininen vaikka siihen olisi vetänyt mitä kontrastiväriä viereen, joten toivottavasti tämäkin pysyttelee yhtä sitkeästi harmaana...vaikka mistä niistä harmaiden tepposista ikinä tietää...

  VastaaPoista
 3. Kyllä muuten jännitti, kun avasi maalipurkin. Mies maalasi pari riviä, ennen kuin uskalsin itse mennä maalaamaan :D Piti ottaa 2,7 l pönttö ensin, mutta niitä ei enää ollut jäljellä. Otin riskin tuon 9 litran kanssa. Onneksi se pysyi ainakin kotiin asti harmaana. Sitä pitäisi nyt riittää koko yläkertaan ja olohuoneen seinäpaneeleihin, kun maalaa pohjat valkoisella. Tuntuu olevan aika riittoisaa onneksi.

  VastaaPoista
 4. Väri on suhteellinen käsite, sopii kysyä keltä vaan painotuotteiden kanssa työskennelleeltä. Meillä keittiöön laitettu Uulan "kaakao" esimerkiksi on useimmissa valaistuksissa kertakaikkisesti liian violettiin taittava tuodakseen mieleen tuon vaalean suklaanruskean lämpimän juoman. Vaan on se hyvä noinkin.
  Joskus voi käydä myös niin, että maalipöntöstä ei oikeastikaan löydy sitä mitä tilasi. Koska meillä oltiin jo opittu, että Uulat jonkun verran vaihtavat sävyään kuivuessaan, maalattiin koko seinä kun kerran oli aloitettu, vaan ei siitä harmaasta kyllä "ruskaa" tullut, ja niin oli käyminen kauppaan vaihtamaan tavara oikeaan.

  Niin että tosiaan onnea vaan oikean sävyn löytämisestä. Ja yhden niinkin yllättävän raskaan remonttivaiheen kuin katon maalaamisen valmiiksi saamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maali selvästi tummeni asteen kuivuessaan, mutta pysyi sentään onneksi harmaana.

   Kattoa on vielä yli puolet yläkerrassa maalaamatta (ja asentamatta..), mutta makuuhuone on jo iso voitto. Päästään ehkä ennen yläkerran remontin vuosipäivää muuttamaan sinne :D Vaikkakin vain toiseen huoneeseen.

   Poista