perjantai 21. joulukuuta 2012

Ruma kuusi paras kuusi

Meillä on nyt toista kertaa ikioma kuusi omassa kodissa. Viime vuonna kuusi kaadettiin omalta rämettyneeltä tontilta ja oksia oli vaan yhdellä puolella. Tänä vuonna miehen vanhemmat toivat mukanaan kuusen, joka oli näyttänyt "ihan hyvältä" lumen alla. Oksia on taas sen verran vähän, että koristeet ei mahdu, mutta ehkä voin karsia hiukan. Jonkunhan ne on ne rumatkin kuuset valkattava ja kerta mekin ollaan vähän valtavirrasta erottuvia ja outoja, niin voimme pitää hylkiöiden puolia. Tästä lähtien meidän jouluperinteeseen kuuluu Reppanakuusi. Ja saa siitä reppanastakin sievän koristeilla


Totta puhuen mulla olisi järkevämpääkin kerrottavaa ja näytettävää. Yläkerrassa on jo parin metrin verran tuliterää lautalattiaa, mutta vuodenajasta johtuen kuvaaminen sähköttömässä tilassa on haastavaa. 
Sen sijaan esittelen taas meidän elukoita, paikallista pöpelikköä ja itseäni katsomassa Predatoria talouden muiden naaraiden kanssa.Pakkasten kanssa ollaan pärjätty. Sisäeteisen tämänhetkinen eristys on herättänyt vähän kysymyksiä, kun meillä on siinä pieni pätkä ulkoseinää, jonka pinta on kirjaimellisesti jääkylmä. Seinä myös vaikuttaa täysin ontolta, joten ilmeisesti siellä ei ole mitään. Menee ikuisuuslistalle. Onneksi seinällä on naulakko, talvitakit toimii eristeenä ihan hyvin. Kai?

Nuohoojakin kävi tänään ja kertoi hormien olevan hyvässä kunnossa. Itselle on pukannut pientä vatsahaavaa se tieto, että talossa on poltettu kymmeniä vuosia öljyä, eikä tuolla ole mitään haponkestävää putkea, joka kuuluisi asiaan.

Jännittävä yksityiskohta: Sama sutari oli ollut ostamassa tätä taloa viime keväänä, mutta lainajärjestelyt eivät olleet onnistuneet. Oli varmaan helpottunut, kun mies kertoi vähän tarinoita. Edellinen omistaja oli myös esitellyt talon tukevassa humalatilassa. Varsin suomalaista?


Mutta koska se nyt on kuitenkin kohta aatto, eikä maailmanloppukaan tullut, tämä pakanakin hiljentyy joulunviettoon ja toivottaa pikkukoiran kanssa hyvää joulua kaikille.

5 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua teillekin! Minusta näyttää, ettei vain tuo tapettinne tuolla kuusen takana ole juuri sitä, mitä minäkin täällä olen hieman mietiskellyt... Hauvalle rapsutuksia.

  VastaaPoista
 2. Tapetti on William Morrisin Windrush. Tosi laadukas ja mukava käsitellä tapetoitaessa. Ei ole mitään lirua paperitapettia vaan ihan kunnollista paksua. Rullahinta oli ainakin näin kotimaasta ostettuna aika tyyris, mut on se kyllä sen arvoinen. Itse tilasin Seinäruususta, mut joku aika sitten tiirailin sivuja enkä enää nähnyt myynnissä. Mutta kai sitä muualtakin saa.

  VastaaPoista
 3. Rumassa kuusessa on sitä asennetta. Onhan sen huomanneet jo sisustustavaraa valmistavat yrityksetkin :) Muovikuusiiistakin on mahdollisuutena pieni harva ja lyhytoksainen yksilö.
  Tunnelmallinen Predator tuokio teillä otusten kanssa.

  VastaaPoista
 4. Teidän kuusi on meidän kuusemme sisko.

  Predator! En voisi kuvitellakaan uskaltavani katsoa edes peiton raosta. Toivottavasti tuli uni sen jälkeen! :-D

  Ihanaa joulua, toivottaa toinen pakana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, en mä niin vähästä säikähdä, nukuin kuin pieni sika.

   Tilasin sulta muuten läjän rättejä tossa pari viikkoa sitten, pari itselleni ja loput lahjaksi. Toinen on jo käytössä ja hyvin pelaa!

   Poista