maanantai 31. joulukuuta 2012

Vaihtuu se vuosi täälläkin

Paistaa se aurinko Vattutaloonkin, ihan konkreettisesti vieläpä. Kävi niin hyvin viime viikolla, että sain kuin sainkin otettua yläkerrasta pari havainnollistavaa kuvaa.
Yläpohjan alueelle ei tule kuin paneeli. Sen päällä on sen verran eristettä, että enempää ei tarvitse. Vinoille katoille tuli 12 millinen huokoleijona. Ja niiden yläpuolella on lautaa, ilmansulkupaperia, ekovillaa, ilmarakoa, tuulensuojaa pikkulintujen ja oravien esteenä (vanhaa kattoa purkaessa löytyi varsinainen eläinten hautausmaa..) ja jonkinlainen hengittävä aluskate, josta en osaa vieläkään muodostaa mielipidettä, mutta siellähän on. Ja tietysti se tärkein, pelti. On se nyt ainakin huimasti parempi kuin entinen, vaikka vanhalla kaavalla ei mentykään. Voin kertoa, että alkoi tuossa heinäkuussa olemaan vatsahapot jo sen verran pahasti kurkussa tulevan kattoremontin takia, että hulluus meinasi iskeä. Tärkeintä on, että tulevaisuudessa mikään ei näytä tältä:


Tai tältä:


Ja nyt ollaan jo niin pitkällä, että tänään tilasin ihan oikeasti tapetteja. Paniikki meinasi iskeä, kun vuorokauden päästä eletään jo vuotta 2013, alv nousee ja Pihlgren ja Ritola nostaa hintojaan. 

Meillä oli viikonlopun lainassa mallikirjat ja niitä selattiin. Työhuoneeseen tulee sitä mitä meinattiinkin, mutta yläkerran käytävän tapetti vaihtui kolmannen tai neljännen kerran. Ja nyt sen päätöksen teki raha. Mekään kun ei varsinaisesti mitään miljonäärejä olla ja piti valita maksaako käytävän tapeteista 29 euroa rulla vai 50 euroa rulla, niin arvatkaa kumpi valittiin. Hyasintti on sellainen tapetti, että välillä olen sitä katsellut, mutta siitä on tullut jo yliannostusta blogien kautta. Kovin monessa paikassa en ole sen punavihreää versiota nähnyt. Yläkerran käytävä ja työhuone tulee olemaan  yhtä "avointa" tilaa, kun työhuoneeseen ei tule suljettavaa ovea, joten työhuoneen punavihreää vastaväriharmoniaa jatketaan käytävään. Poppeliruusukin oli vielä tänään tarjouksessa 32 euroa rulla. Säästettiin tapettien hinnassa reilu satanen.


Joulua vietettiin kotikotona Savossa. Kissatkin olivat riemuissaan mukana.Nyt nämä emännät odottavat, että kello 18 innokkaimmat paukuttelijat saavat rakettinsa ammuttua ja lähdetään lenkille, ennen kuin seuraava aalto iskee. Taika ei välitä raketeista, mutta minua hirvittää, kun riemuääliöt ei katso yhtään mihin niitä ampuvat.

Hyvää Uutta Vuotta, olkaas nätisti.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa uutta vuotta Vadelmataloon. Mielenkiintoinen projekti menossa - ja ihanat tapetit valinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Projekti on kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen. Koskaan ei tiedä, mitä seinän sisältä löytyy :D

      Poista