tiistai 2. lokakuuta 2012

Kattopaneelien pohdiskelua

Mulla on hirveä päättämättömyys päällä. Valkoinen kattopaneeli on ihan jees, mutta mieli on alkanut halajamaan sellaista rintsikkatyyliin lakattua ja aikojen saatossa tummunutta paneelia. Paneelin pitäisi olla tietenkin pyöreäreunaista, ei sitä mitä myydään kaikkialla ja siitä pitäisi saada kerralla sopivasti tummunut, koska mullahan ei ole 50 vuotta aikaa odottaa, että lakkaus tummuu sopivaksi. Olohuoneessa ja nykyisessä makuuhuone-katastrofi-varasto-ruokailuhuoneessa on se perinteinen puukuituinen neliölevy ja se saa jäädäkin, mutta kaikkialle muualle pitäisi uusia kosteusvaurioiden takia.

Mutta! Tekeekö se tumma kattopaneeli sitten pikkuisesta eteisestä ja yläkerran rappukäytävästä kovin pimeän? Molempiin on tulossa suht vaaleat seinämateriaalit, mutta esim. makuuhuoneeseen on taas tulossa seiniin sinistä ja huone on todella matala. Kotikotona koko talossa on vanha lakattu kattopaneeli ja siellä se on kiva, mutta siellä on huoneetkin paljon korkeammat.

En löytänyt mitään kivoja kuvia lakatusta kattopaneelista, joten piti hyödyntää erään toisen blogin kuva, jossa sellainen pilkottaa hieman. Linkki alkuperäiselle sivulle alla.

Rintamiestalon entisöintiä ja ehjäämistä
Mitä sanotte? Sävy saisi olla aikalailla tuollainen hunajanruskea, mitä kuvassakin. Tai sitten se valkea. 

Sisäeteiseen pitäisi hiljakseen saada laitettua kattopaneeli ja mielellään sähköt, koska pimeällä naulakosta ei näe mitään :D Laipio jouduttiin aukaisemaan viime keväänä lahovaurioiden takia ja nyt siinä ei ole muuta kuin raakalautaa.

Jotenkin valkoinen on vaan niin..valkoinen? Ja taas toisaalta..!

Krhm.

3 kommenttia:

 1. Onpas piristävän erilaista, että haluat puunvärisen katon! Ekaks olin, että ei helv.. mut sitten katsoin tuota kuvaa ja ymmärsin :)

  Meillä oli edellisessä talossa just tuota siipipaneelia (vai mikä sen nimi on) katoissa ja osin seinissäkin. Kaikissa huoneissa valkoiseksi maalattu, paitsi rapuissa oli seinät ja katto lakattua ja mua kyllä ahisti, vaikka korkeutta oli parhaimmillaan 6m, mut kapea tila. Oma mielipiteeni siis on, että saattais ahistaa matalassa tilassa.

  Mut onhan niitä muitakin värejä kuin puu ja valkoinen! Täällä nykyisessä talossa on kaikki paneelikatot maalattu alunperin sellaisella siniseen taittavalla harmaalla, joka on oikein kaunis väri. Sen päälle vedetty sitten valkoisella jossain vaiheessa kaikki... Mut noin niinkuin lisämietintään tarjoaisin tällaista vaihtoehtoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin oon ennen ajatellut, että ei ikinä, mut jotenkin alkanut mieli muuttumaan nyt. Toisaalta jos sen maalaa heti, niin siitä ei koskaan saa lakattua. Jos lakkaa ja se onkin ihan haitarista, niin sen voi aina maalata päälle.

   Oon mä pohdiskellut sellaista harmaanvihreääkin, mutta en tiiä. Jotenkin tuo lakattu nyt kiinnostais kokeilla. Ehkä sen voisi eka testata tuohon eteiseen ja jos ei nappaa, niin ei oo iso homma maalata päälle.

   Poista