maanantai 17. syyskuuta 2012

Jotain hyvää luumuista

Viime vuonna luumupuut notkuivat luumuista, tänä vuonna puussa kiikkui muutama hassu ja niistäkin valtaosan pisteli napaansa Taika.

Mutta onneksi meille jäi pieni kulhollinen, josta sai tehtyä jätskin kaveriksi luumuhöttöä.


Halkaise luumut, lisää sekaan sokeria, kanelia ja voita (+ kookoshiutaleita tai kaurahiutaleita) ja heitä uuniin 200 asteeseen. 10 minuutin jälkeen voi jo sekoitella pehmenneitä luumuja ja harkita syömistä. Sokerin kanssa ei kannata pihistellä, koska luumut muuttuu hieman karvaiksi kuumennettaessa. Mutta menee kivasti vaniljajäätelön tai kastikkeen kaverina.
Itse laittaisin mieluiten intiaanisokeria, mutta tällä kertaa ei ollut.

Aika yksinkertaista ja makeanhimo on hetkeksi voitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti