maanantai 19. maaliskuuta 2012

Sotkua

Viime päivinä täällä on näyttänyt tältä:


Vanha vessa oli 20cm leveämpi ja vähän lyhyempi. Uudesta tulee nyt pitempi ja kapeampi. Keittiön ovi joudutaan laittamaan umpeen, mutta se olisi tapahtunut kuitenkin keittiöremontin aikana. Vähän koen huonoa omatuntoa siitä, että mennään muuttelemaan vanhan talon pohjakaavaa, mutta kun toinen ei mahdu istumaan vessassa ja säilytystilaa ei ole niin.. pakko mikä pakko. Muurissa on ollut kiinni kaikenlaista, piipun kohdalta löytyi yli 5 cm syvä, porattu reikäkin. Me vaihdetaan lavuaarin paikkakin toiselle seinälle ja pönttö kääntyy toiseen suuntaan. Piippuun ei ripustella enää mitään. 

Seinien sisältä löytyi vanhoja lehtiä ja niiden perusteella vessa on rakennettu 1961, eli neljä vuotta talon valmistumisen jälkeen. Siitä voisi päätellä, että täällä on joskus ollut jokin ulkorakennus pihalla, jossa on ollut huussi.
Työnjohtaja paikalla
Mitään huolestuttavaa ei löytynyt, yläkerran vessan viemäriputki vaan osoittautui aika kapeaksi ja katossa sen kohdalla näkyy jotain tummempaa, mutta mikään ei ole kosteaa. Jos sieltä jotain on vuotanut, se on kuivunut. Purut oli omasta mielestä vähän hassun tummia lattiassa, mutta nekin oli kuivia. 

Huomenna pitäisi taas tulla putkimiehen laittamaan viemäriä, mutta sen nyt näkee sitten. Uskomattomia tyyppejä, ensin tekevät kaksi kertaa oharit ja lopulta saapuvat neljä tuntia myöhässä kolmantena sovittuna päivänä.  Eli kesti kaksi viikkoa saada putkari paikalle. Ja silloinkin tulivat vaan toteamaan, että viemärin tuuletusputki puuttuu. Joten me pari päivää pähkäiltiin, laitetaanko vai ei, kun sitä ei ole ennenkään ollut. Lopulta tultiin siihen tulokseen, että kai se on pakko, kun viemärit ei vedä kovin hyvin ja siitä on apua siihenkin. Ylimääräistä hommaa tuli, mutta se taitaa kuulua asiaan.

Kissat ovat olleet kiinnostuneita remontista, niitä saa jatkuvasti kaivaa jostain viemärinreiästä pois. Koira taas on näyttänyt siltä, että voisitte painua kuuseen niiden porienne kanssa. Neiti oli kyllä niin onnellista koiraa, kun vanhat viemärinputket heitettiin pihalle ja niihin pääsi työntämään kuononsa ja kielensä. Ja tietysti sen jälkeen tultiin pussailemaan emäntää.


Nyt vessassa on jo seinät pystyssä ja ovi paikoillaan, mutta lattia on edelleen samassa jamassa. Sormet ja varpaat ristissä, että se putkari ilmestyy paikalle. Hyvällä tuurilla meillä on valmis vessa viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti