torstai 23. helmikuuta 2012

Vadelmatäti tervassa..

..tai siis bitiumliimassa. Onko kellään mitään ideoita, miten sen mustan bitiumliiman saa irti laudoista? Kyseisellä tavaralla on paljon liimattu muovimattoja ja erityisesti linoleumeja ja meillä sitä löytyy yläkerran rappusista.

Valtaosassa rappusista oli fiksusti laitettu levy ja sen päälle liimalla linoleumi, mutta osassa rapuista se on suoraan isketty lautoihin, joten mulla on pieni ärsyttävä ongelma. Bitiumliiman koostumuksesta kun liikkuu erilaisia huhuja, että se on muinoin sisältänyt 3% asbestia, mikä on todella pieni määrä, mutta hiominen ei silti innosta. Olen myös kuullut joidenkin pehmittäneen sitä tujuilla liuottimilla ja kaapineet pois, mutta lieneekö tämä ainut vaihtoehto? Toistaiseksi liimaa on ollut ainoastaan rappujen "välitilassa", siis pystyissä osuuksissa, joten ne voisi peittääkin vaikka raakalaudalla ja hioa, mutta rappuset ovat mielestäni muutenkin vähän kapeat, joten en haluaisi niitä enää kaventaa. Muista osista taas löytyy keltaista kontaktiliimaa tms, joka toistaiseksi tuntuu lähtevän ihan kaapimalla. Ärsyttää suunnattomasti, kun tulee eteen tämmöisiä ongelmia.

Oon myös haaveillut keittiöremontista, joka kyllä joutuu odottamaan, mutta ei kai se kiellettyä ole? Tykkäisin esim. näistä..
 Vanhanajankeittiöt.fi


Vanhanajankeittiöt.fi
Kuva: Kvänum
Kaksi ensimmäistä keittiötä on suomalaisen Tilauskaluste S. Nummisen mallistoa ja viimeinen ruotsalaisen Kvänumin retromalli. Kvänum on kaukana meidän budjetista, eikä Tilauskalustekaan mikään kovin halpa ole. Mutta ne on sentään puuta, eikä lastulevyä. Yksi vaihtoehto olisi kysellä paikallisilta puusepiltä, mihin hintaan saisi puuvalmiina vanhan 50-luvun keittiön kaappirungot. Meillä ei kuitenkaan tule kovin montaa metriä kaappeja, kun keittiö on niin pieni ja pintakäsittelyn ym. voisimme hoitaa itsekin. Tai sitten teemme itse, pitäisi vaan saada jostain puutavaraa. 

Vaaleanharmaa väri kaapistoissa on alkanut viehättämään, vaikka aikaisemmin halusin valkoiset. Mutta ehkä tämäkin ehtii muuttumaan monta kertaa, ennen kuin on sen aika.

Tällä hetkellähän keittiö näyttää tältä:No okei, huijasin vähän. Nuo on tällä hetkellä ainoat siistit tasot, koska siivosin ne nopeasti kuvia varten, todellisuudessa tasot peittyy purkkien ja purnukoiden alle, koska keittiömestarimme on ollut viime päivinä vähän laiska (ja kipeä). Alimmassa kuvassa näkyy lasiovinen katastrofikaappi, johon tungetaan kaikki satunnaiset asiat, jotka pyörii tiellä. Sieltä erottuu ainakin koirien kalsiumlisä, jos joku oikein tarkkaan katsoo :D Mutta en vaan tykkää yhtään näistä kaapeista, enkä niiden hajasijoittelusta neljälle eri seinälle. 

Kaapit eivät kuitenkaan mene kaikki kaatopaikalle keittiöremontissa, vaan hion ja maalaan puuovet, ostan niihin uudet tasot ja sen jälkeen osa niistä menee palvelemaan tulevaan pyykkihuoneeseen lakanakaappeina. Rungot ovat lastulevyä, mutta ovet ovat koivua ja niistä saa vielä ihan käyttökelpoiset siihen tarkoitukseen.

2 kommenttia:

  1. Meillä edelliset asukkaat ottivat lopulta höylällä bitumit pois olkkarin lattiasta. Hiominen oli ollut ihan tuhoontuomittu yritys, bitumi tukki paperit sekunnin sadasosassa. :P Inhaa ainetta. Mietin, että asfaltilakkaa joskus poistin syövytyshommissa tinnerilla. Sillä varmaan lähtisi, mutta ne käryt ovat kyllä sit melkoiset, ilman kunollista naamaria ei kannata edes harkita...

    Keittiöremonttihaaveet kuulostavat kivoilta. Meilläkin remontti siintää jossain hämärässä tulevaisuudessa (toivon mukaan vimeärit kestävät vielä jokusen vuoden) ja haaveiluastella ollaan. Mutta haaveileminenhan on kivaa. :)

    VastaaPoista
  2. Höylääminen olisi muuten hyvä, mut se paikka on vähän sellainen, että en tiedä onnistuuko.. pitää pohtia. Olisi kyllä muuten hyvä idea (kas, kun en tullut ajatelleeksi).

    Meilläkin viemärit on vähän mysteeri, kellarissa yksi viemäri menee tukkoon jatkuvasti. Vähän jännittää, puskeeko siellä jotain koivujen juuria putkista läpi :D Mutta Keittiön viemäriputki on ainakin ihan valurautaa ja hyvässä kunnossa, se kulkee saunan läpi katosta lattiaan, niin sitä on helppo valvoa. Talon alla menevistä nyt ei kukaan tiedä.

    VastaaPoista