perjantai 20. tammikuuta 2012

Oho

Joulu meni jo ja tammikuukin on melkein ohi, näin ahkerasti minä muistan päivittää blogia. Piti kirjoittaa ennen joulua, joulun jälkeen, uuden vuoden jälkeen, viime viikolla.. Jospa nyt sitten.


Remonttirintamalla on tapahtunut hyvin vähän. Ei oikeastaan mitään. Mutta uuni sentään saatiin, Vuolerin asentajalla meni kaksi päivää saada uuni valmiiksi ja kyllä nyt kelpaa. Vielä ei olla uskallettu ensimmäisiä tulia laittaa, mutta lämpökynttilöitä olen poltellut takassa paremman puutteessa.


Uuni on siis Vuolerin Aada vuolukivisydämellä ja valkoisella kaakeloinnilla. Lattiaan tulee vielä mustaa mosaiikkia, kunhan joskus löytyisi aikaa laittaa.

Valmis!


Vielä puuttuu pari olennaista asiaa, kuten esimerkiksi savupelti, joka ilmeisesti löytyy miehen vanhempien nurkista. Rautakaupoista ei saa mitään sellaista, joka olisi sopinut vanhaan hormiin ja ne muovinupeilla varustetut oli muutenkin niin rumia, että olisi kyllä jäänyt ostamatta. Vähän olen kyllä harmitellut sitä, että entiset omistajat olivat purkaneet kaikista huoneista uunit pois. Naapurin vanha leskirouva on rakentanut miehensä kanssa tämän talon ja hänen mukaansa jokaisessa huoneessa on ollut uuni. Olisi todella kiva tietää, millaisia uuneja täällä on ollut. Haaveilin pönttöuunista, mutta hormi oli niin keskellä, ettei se olisi mahtunut järkevästi. Keittiössä on ainakin ollut jonkinlainen puuhella ja niin mielelläni siihen uuden ottaisin. Keittiö on vaan niin pieni jo entuudestaan, että pakko luopua ajatuksesta ja keskittyä suunnittelemaan tilaa kaapeille. 

Keittiö on muodoltaankin hieman hankala ja meidän on pakko rakentaa seinää toisen oven tilalle, jotta kaapit saa järkevästi. Tällä hetkellä ne on sijoitettu käytännössä jokaiselle neljälle seinälle hujan hajan, eikä tämä toimi yhtään. Osa alakaapeista on oikeasti yläkaappeja, joten niissä ei juurikaan isompia kulhoja säilytetä. Jossain vaiheessa suunnittelimme tekevämme yhdestä isommasta huoneesta keittiön ja nykyinen olisi jäänyt ruokailutilaksi, mutta voi olla järkevämpää jättää keittiö paikalleen ja tehdä suunnitelmat huolellisesti.


Tulevana viikonloppuna rakennetaan kissoille olohuoneeseen oma kiipeilyjärjestelmä. Tulee vähän erilainen, kuin eläinkaupan kiipeilypuista ja paremmin sisustukseen sopiva. Kirjoittelen siitä ehkä ensi kuussa viikolla.

Terveisiä Taikalta!


(Kuvassa näkyy muuten hieman vanhaa ja uutta aitaa. Vanha toivottavasti kestää vielä tämän talven, eikä romahda. Aitaprojekti jatkuu keväällä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti