maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ylhäisessä yksinäisyydessä

Yläkerrassa on ensimmäinen huonekalu, huraa! 

Saa nähdä milloin kaappi saa kaverin, todennäköisesti saa tököttää yksin vielä hetken..


Makkarista puuttuu vielä muutama lista ja vaatehuoneesta puuttuu kaikki hyllyjä myöten. Eilen laitettiin ikkunalistat ja samalla aloin sutia ikkunakarmeja ja pokia pellavaöljymaalilla, kun olivat tuliterien listojen vieressä keltaiset. Ikkunoiden kunnostaminen saa odottaa, tällä valkaisulla pärjää jonkin aikaa. Sisäikkunoissa ei kyllä muutenkaan ole paljoa korjattavaa. 


Puuhailin pihalle kukkapenkin. Ostin punaista ja valkoista särkynyttäsydäntä ja istutin ne kannon kupeeseen. Viereensä saivat äidin kotoa tuomaa kuunliljaa. Saa nähdä miten pärjäävät, kuunliljat ovat ainakin kasvaneet parissa päivässä jo ihan älyttömästi.


Ja tässä on tulppaanipenkki. Ostetusta 20 sipulista kukkii neljä. Lopuista nousi vaan lehtiä. En tajunnut, että nämä nykyiset tuotokset täytyisi kaivaa maasta ja istuttaa joka syksy uudelleen. Pitäköön tunkkinsa, hankin jotain kestävämpää. Esim lisää noita voikukkia. Ovat nättejä ja kestäviä. Ihan liian aliarvostettuja, sanon ma.

13 kommenttia:

 1. Ihana tapetti, ihanan värinen lattia ja ihana kaappi! Kelpais mullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaavia kaappeja tulee tasaisin väliajoin vastaan kirppiksillä, kirppislöytö tämäkin :)

   Poista
 2. Tuo kaappi näyttää ihan hirmuisen tutulta. Meillä oli varmaan just tuollainen.

  Nykytulppaaneista ei tosiaan ole mihinkään, kannattaa ostaa jotain historiallisia. En hyväksy sellaisia kasveja puutarhaani, jotka täytyy talveksi kaivaa ylös tai peitellä tai laitella. Olen laiska. Jos eivät elä hoitamatta, kuolkoot. Mutta vanhoista tulppaanilajikkeista löytyy sellaisia, jotka käyttäytyvät kuin normaalit kukkaset. Osaavat ihan itse jäädä eloon villissä luonnossa ja jatkaa sukua. Ja voikukka on hieno myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajattelin kans tutustua noihin vanhempiin lajikkeisiin. Tai sitten tulppaanit saa jäädä.

   Poista
 3. Miten oot malttanu olla kalustelematta?! Ihanainen kammari tuloillaan ihan selvästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on helppo vastata, meiltä puuttui portaista yksi askelma monta viikkoa :D Mun mittaiselle hobitille se on haasteellista ilman huonekalujakin. Mutta nyt tie on vapaa. Ei vaan vielä viititä sänkyä siirtää makkariin, kun työhuoneen puolella joutuu sahaamaan. Sitä pölyä on kaikkialla, vaikka sulkisi oven.

   Poista
  2. Ookoo, nyt ymmärrän. Minä toin keittiöön kippoja, vaikka oli vielä oviaukon moottorisahauskin tekemättä, niitä sitten "joutessani" siirtelin edestakaisin :) Mut nyt saa jo sisustaa, sähkötyöt eivät ole niin pölyä tuottavia!

   Poista
 4. Blogissani olisi sinulle haaste:
  http://pilviraitti.blogspot.fi/2013/06/haastetta-pukkaa.html :)

  VastaaPoista
 5. Heipähei Rouva Vadelma, mainio blogi tämä.
  Jos minä olisin asialla, olisin koristanut kaapin päälisenkin jo tavaralla ja todennäköisesti sisäpuolenkin. Näyttää niin houkuttelevalta, voi kun omakin remontti ottaisi askelia eteenpäin eikä toljottaisi paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla kerrankin järkevä ja käytännöllinen. Odotan siis, että huone on valmis. Ehkä :D

   Poista
 6. Mulla on jotain vanhanajan tulppaaneja, kun ne sieltä sitkeästi nousevat vuosi toisensa jälkeen sen enempiä hoivailematta. Muutoin oma piha jatkaakin tuota hyväksi havaitsemaasi voikukka linjaa. Ja vuohenputki on tosi kiva kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kotikotona niitä perinteisiä keltaisia ja punaisia. Sieltä ne vaan nousee, vaikka kukkapenkki on jo aikaa päivää sitten siirretty muualle. Ovat kyllä kestäviä, pitänee käydä sipulivarkaissa.

   Poista