maanantai 6. toukokuuta 2013

Edistyksen vuoksi

Kaksi seinää tapetoitu, tänään ehkä kolmas.


Tykkään ihan hirveästi tuosta vanhasta lakatusta ovesta. Sininen käy sen kaveriksi niiiin hyvin. Harmittaa, kun kaikkiin muihin oviin on vedetty maali päälle. Uusi pikku-ullakko tarvitsisi kyllä oven. Olen yrittänyt etsiä jotain 160 cm korkeaa vanhaa, lakattua komeron ovea, mutta ei ole löytynyt. Pitänee kilauttaa puusepälle ja arvuutella onnistuuko. Vintin entinen ovi oli kyhätty lastu -ja kovalevystä ja ulkopintaa pitkin oli valunut paikallinen Niagaranputous katolta. Se oli aika härskin näköinen viritelmä valumineen.

Ollaan riehuttu ulkona. Vaikka päätettiin olla haravoimatta nurmialueita, hietikkoalueet oli pakko siivota kaikesta ryönästä. Ja kyllähän niitä kottikärryllisiä kertyi. Päästiin myös siivoamaan vihdoin pikkutallin taakse kompostin ympäristöä ja löydettiin edellisten asukkaiden jäljiltä peltitynnyrillinen mädänneitä roskia. Teepusseja, lihakääreitä, kaljapulloja jne. Tyhjennettiin myös vanha komposti ja sieltäkin löytyi viinapulloja. 

Autotallin sivustalla oli myös yksi luikertava ruusupensas, se on ehkä jonkinlainen köynösruusu, koska seinällä oli muuttaessa mätä köynöstuki. Kaivoin sen ylös ja siirsin paremmalle paikalle. En tiedä tokeneeko se, lannoitin ja istutin tuoreeseen multaan. Ei se nyt sen huonommin voi kasvaa kuin edellisessä paikassa. Juurella on nyt sahanpurua, kun muutakaan ei ollut.


Autotallin vanhempi puoli, mitä sanotaan pikkutalliksi, alkaa olemaan aika purkukuntoinen. Tempaisin eilen vahingossa jalkani seinästä läpi. Kyseinen talli on alunperin rakennettu lastulevystä. Kyllä vain. Nykyään siinä on lautaverhous, mutta lastulevyt on fiksusti jätetty alle ja ne ovat mädättäneet uudemmatkin verhouslaudat. En tajua mikä järki siinäkin on ollut. Selvisi myös, miksi talossa ei ole lautalattioita missään. Ne kaikki lattialaudat on käytetty sen vanhan autotallin runkoon. Pitäisi tuupata koko talli nurin ja tehdä tilalle vain katos, jossa voisi pyörittää polttopuusirkusta. 

Uudemmankin lisäsiiven ulkoverhous alkaa olemaan aika hirveässä kunnossa. Ajattelin tilalle rimalaudoitusta, joka maalattaisiin punamullalla, sopisi pihapiiriin paremmin.

Taika alkaa olemaan terve. Vielä on vähän yskää, mutta ei ole enää niin väsynyt ja kuumeilukin taitaa olla ohi.

10 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä aivan ihanalta tuo tapetti seinässä. :) Ja mäkin rakastan noita vanhoja, lakattuja ovia. Niiden sävy vain on ihan uskomattoman pehmeä ja kaunis.

  Tuo teidän pihanne(kin) kuulostaa aika melkoiselta... Tai lähinnä siis se, mitä tuo kertoo aiemmista asukkaista. Krhm... Mut eiköhän sekin siitä, vähitellen.

  Kiva, että koirulikin on toipumaan päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan täältä löytynyt vaikka mitä. Mutta hiljakseen kaikki korjaantuu :)

   Poista
 2. Sininen on tosiaan hyvä väripari noille oville! Ihana yläkerran kammari teille tulee, onko hajua jo valmistumisesta? Mekin vielä tuskallisen hitaasti väännetään sitä Vappukeittiötä :) Pääsis jo pihalle hommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon hartaasti, että tapetit on tällä viikolla seinässä. Ja varmasti onkin. Listoissa taas saattaa kestää, kun kattolistaa pitää hakea naapurikunnasta höyläämöltä ja jalkalistaa taas toisesta naapurikaupungista. Mutta jos nyt tämän kuun loppuun.. Ja toki on vielä vaatehuone, johon tarvitsee kaikki hyllyt ja muut.

   Koko yläkerran valmistumisesta heitettiin, että jos juhannukseksi. Mutta sen jälkeen naurettiin vedet silmissä, niin ei taida ihan siihen mennessä tapahtua luulen ma.

   Poista
 3. Ihana tapetti! Sopii tuohon niin hyvin!
  Tutulta näyttää ovi. :) meillä on myös noita :)

  VastaaPoista
 4. Todella ihanat yhdessä ovat (ovi ja tapetti). Kaunista!

  VastaaPoista
 5. Meiltä löytyisi tuollainen ovi ylimääräisenä. En tajua mistä se voi olla.
  Alakerrassa on kaikki ovet paikallaan ja yläkerta on rakentamaton avovintti...
  Taitaapa tuota välimatkaa vaan olla liikaa tulla hakemaan :)
  t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään varsinaisesti tarvetta ole, kun en raaski luopua niistä maalatuista. Alkuperäisiä kun ovat. Mutta kannattaa ilmoittaa vaikka rintamamiestalo.fi foorumilla, sieltä varmasti kyllä löytyisi ovelle halukkaita ottajia.

   Poista
 6. Yksi kappale blogihaasteita on tarjolla Vadelmatalon asukkaille:

  http://susannantyohuone.blogspot.fi/2013/05/11-sita-ja-11-tata-ja-sita-sun-tata.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Yritän muistaa tämänkin jossain vaiheessa :D

   Poista