keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Ankeeta

Kevät on nyt vähän nihkeä. Ei se meinaa meidän kulmille tulla ollenkaan.


Tai onhan se lumi vähentynyt hiukan. Mutta nuo läntit, joista pilkistää maata, niihin on mätetty sankokaupalla tuhkaa.

Ei tämä nyt oikein vakuuta.

8 kommenttia:

 1. Ai vähän nihkeä... Totta puhut. Ihan tuskastuttavan hidasta!! Vaikka lumi oikeastaan sulaa nyt silmissä niin silti häiritsee tuo loputtomalta tuntuva lumimäärä. Olen sortunut kaivelemaan sipulikukkien piippoja lumen alta, epätoivoisen ihmisen epätoivoisia tekosia. Toivottavasti meillä on sitten edes oikein ihana kesä tämän hirviötalven jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku sääprofeetta ennusti, että lumet lähtee kunnolla vasta vapun jälkeen, kesäkuu on aurinkoinen, mutta heinäkuusta elokuuhun sataa kaatamalla ja on kylmää. Varsinaiset helteet kuulemma tulee vasta syyskuussa. Noh, näkee sitten.

   Oon itse intohimoinen pakkastalven rakastaja, mutta kevät saisi silti tulla kunnolla kerralla, eikä käydä mitään eipäsjuupas -taistelua kuukausitolkulla.

   Poista
 2. Täällä tuo lumi on oikein humahtanut pois ja koski kuohuu kunnolla. Tulee se kevät sieltä. Mut hitsit mua nauratti, kun ensimmäinen ajatus tuosta kuvasta oli Lyhtymetsä! Hiukan ovat illat kuluneet Narnian parissa...

  VastaaPoista
 3. Se onkin minun oma Narnia lyhty! Samat ajatukset on siis täälläkin ollut muuttamisesta asti :D

  VastaaPoista
 4. Täkäläinen oravaprofeetta taas ennusti muistaakseni, että juhannuksen alle asti on viileää, mutta juhannuksena on hyvät ilmat. Sen jälkeen taisi lupailla vielä lyhyttä viileämpää kautta kunnes heinä-elokuu sitten lämpenee kunnolla.

  Kyllä ne lumet häviää, itselläkin ollut vähän epätoivoinen fiilis mutta kas, eilen huomasin että talon toiselta puolelta lumet on mystisesti muutamassa päivässä lähes kadonneet, ja pensasaitakin alkaa pilkistää tuolta metrisen lumikasan alta. Ehkä tästä vielä kesä tulee...

  Se ongelma tässä nyt toki on, että kuukalenterin mukaan omenapuita ei pitäisi nyt leikata kuin vasta loppukuusta, vaan jos ne puut ehtii siiheksi jo heräilemään... (edellisvuonna sompailtiin tikkaiden kanssa hangessa, mutta se on kyllä omalla terveydellä leikkimistä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän leikin terveydelläni jo kuukausi sitten. Kun ne kovimmat pakkaset jo olivat menneet. Seuraavaksi yöksihan se sitten iski -30 astetta pakkasta. Mutta ehkä nuo puut nyt hengissä säilyvät. Tikkailta en pudonnut kuin kerran :D Onneksi oli lunta.

   Poista
 5. Todellakin, tämä kevät koettelee odottajaansa! Tuon edellisen postauksen "harmaa muuttuu vaaleansiniseksi"-ongelma kuulostaa niin tutulta. Harmaat ovat kamalan vaikeita, sain huomata kylppärin kanssa. Lopulta piti vaihtaa väri hiekkaan... Sinitarran sinistä sieltä aina tuli.

  VastaaPoista
 6. Itselläkin meinasi jo usko loppua, kun oli niin harmaata. Onneksi viikonloppu yllätti auringonpaisteella ja sulatti miltei kaiken lumen.

  Jätin sinulle blogiini tunnustuksen.

  VastaaPoista