tiistai 7. elokuuta 2012

Punainen torppa ja muita tarinoita

Iso katto on räystäslautoja vaille valmis, verannan katto ei valmistu varmaan ikinä. 


Ensi kesänä on vuorossa ulkovuorauksen maalaus. Meinattiin ensin vaihtaa koko ulkovuoraus, tai ainakin kurkistaa mitä se on syönyt, mutta tultiin siihen tulokseen, että kurkataan vaan alempien lautojen alle ja tökitään puukolla mistä voidaan. Jos mistään ei mene läpi, ei jakseta huolestua.


Aitakin on valmis ja tontin puoli on jo kokonaan maalattu. Tänään piti maalata loput, mutta ulkona näyttää niin sateiselta, etten taida uskaltaa.


Ei ehditty juuri lomailemaan, viikonloppuna tehtiin pikavisiitti Pohjois-Savoon omien vanhempieni luokse.
Ehdittiin huilaamaan pari päivää ennen arkeen palaamista.


Taika pääsi remuamaan samojedi Nemon kanssa urakalla kolme päivää. En kyllästy ikinä katselemaan leikkiviä koiria, ne osaavat olla niin iloisia ja huolettomia.

Se on muuten viimeinen lomapäivä nyt. Koko loma on kyllä mennyt niin vauhdilla ja koska tekeminen ei ole missään vaiheessa loppunut kesken, töissä oleminen taitaa olla suorastaan lomailua.

2 kommenttia:

  1. Onnea uudesta katosta! Ja aitakin on hieno. Koirakuvista erityisesti viehätti tuo kuopan kaivamis kuva, jotenkin niin tutunoloista hommaa :) Koirien mielestä parasta, mutta mamma ei tykkää!

    VastaaPoista
  2. Kiitti. Katto on kyllä hyvä, ollaan käyty yläkerrassa sateella katselemassa jo monta kertaa, kun mistään ei vuoda. Sellainen juttu on jo ihailun arvoinen.

    Meillä on tarkoitus koota luonnonkivistä muuri sokkelin vierustalle suojelemaan maata innokkailta tassuilta. Taika kaivoi viime syksynä koiran mentävän montun verannan edustalle sokkelia vasten ja sellainen reikä kerää sadevedet koko tienoolta. Ei mikään hyvä juttu. Luovutin yhden kukkapenkinkin kanssa, kun samat tassut kaivoi kaikki sipulit ylös kolmeen kertaan jo ennen talvea. Nyt siinä kasvaa nurmikko :D Välillä tuntuu, että on ihan hullun hommaa laittaa mitään istutuksia, kun ne tassut on viimeistään seuraavana päivänä tutkimassa, että mitäs tänne on piilotettu.

    VastaaPoista