tiistai 24. heinäkuuta 2012

Yläkerran räjäytys

Joo. Ehkä siitä vielä joskus asuttava saadaan.


Nyt ei vaan tunnu siltä.

Olihan siellä sitä purua, kun rumautti yläpohjan laudat alas. Nyt ne päätyy seiniin eristeeksi homeisen ja kärsineen vuorivillan tilalle. Päätyseiniin varmaan tarvitsee hankkia lisää, mutta sitä saadaan sahalta.
Lisätään samalla vähän paksuutta ulkoseiniin sisäpuolelta. Ei vaatinut kuin pari pätkää pystytolppiin, ilmansulkupaperia ja uudet laudat, purua, nauloja ja pari rikkalapiota. Helppoa kuin heinänteko.

Kattotuoleja ei ole tuettu mitenkään piipun ympäriltä, ne vaan roikkuvat ilmassa erinäisten viritelmien varassa. Eikä hiekkaa tai mitään muutakaan ole ollut palokatkona. Ihme, ettei ole koko talo jo palanut tai romahtanut lumikuormien alle.

Säät eivät ole suosineet meidän kattoremonttia, joten ollaan puuhasteltu sisäpuolella. 
Nyt kolisee katolla, siitä se lähtee.

4 kommenttia:

 1. Mahottomasti tsemppiä sinne! Nyt pitää vaan ajatella sitä, miten hyvän yläkerran te saatte loppuelämäksenne. Ja sitä, että vuoden päästä tuntuu jo paremmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, sille on kyllä tarvetta :) Vuoden päästä on varmaan jo seuraava murheenkryyni purettavana, mutta ainakin silloin ollaan jo voiton puolella. Oma makuuhuone on varmasti aika luksusta, työhuoneesta puhumattakaan.

   Poista
 2. Voi apuva, nyt mua alkas ihan jo pelottaa mitä sieltä meidän vintiltä löytyy...
  Onneksi se on nyt vaan kesämökkinä käytössä, mutta joskus se on kuiteski rempattava.
  No turha elää tulevia tauteja, eiköhän se sitten ala sujua niinkuin teidänkin remppa,askel kerrallaan :)
  Tsemppiä toivotan minäkin!!!
  t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Kyllähän kaikki tuollainen tuntuu alkuun uuvuttavalta, mutta hartiavoimiahan se vaan vaatii. Vanhat talot on siitä helppoja korjattavia, että siihen aikaan materiaalit ovat olleet varsin yksinkertaisia ja korjauskelpoisia.

   Poista