keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hot or not?

Sisäinen väriperverssini huusi "Huraa!" nähdessään nämä verhot Kontissa. Aikani siinä pyörittelin, mallailin, raahasin niitä tiiviisti mukanani, palautin kerran paikalleen, hain ne uudelleen raahattavaksi ja lopulta kiikutin kassalle.





Pääsin lopulta kotiinkin niiden kanssa, kun ensin toheloin kahteen kertaan bussiaikataulujen kanssa, missasin kaksi vuoroa ja luuhasin keskustassa kaksi tuntia pitempään, kun oli tarkoitus. Mutta ei kai se ole niin justiinsa vapaapäivänä ja sillä aikaa löysin kannellisen, loistokuntoisen Karhulan purkinkin.. Mutta! Ne verhot. En osannut vielä bussimatkallakaan päättää, että onko ne hirveän rumat vai hirveän hienot. Heti kotiin päästessä riisuin valkoiset pitsilakanat ikkunoista ja ripustin retrottaret tankoihin. Ai että. Pidin pitsilakanoistakin, mutta jotenkin ne oli liian valkoiset. Viimeksi eilen mietin, että olohuone voi olla hienon leidin kartanohuone tapetteineen ja retrot voi tunkea muihin huoneisiin, mutta näköjään nämä laittoi pasmat niin sekaisin, että ne vaan oli pakko saada tuonne. Keltaisen ja violetin yhdistelmä kutkuttaa. Verhoissa on ruskeaakin ja osa keltaisista taittaa oranssiin. Ja vasta viikko sitten vannoin, että oranssi on sellainen väri, että sitä ei kyllä ainakaan ikinä tule. Koskekoon se porkkanaoranssia edelleen. 

Vähän hirvitti, että miten kaksi voimakasta kuviota sopii toisiinsa, kun tapetit itsessäänkin on niin koristeelliset. Tykkään, toimii! Toiset verhot maksoi 16 euroa ja toiset 14 euroa, johtuen siitä, että ne ovat oikeasti lyhyet verhot. Sopivaa, että meillä on sohva ikkunan edessä, toisten verhojen vajaa pituus ei haittaa yhtään. Kivempi vaan, eivätpähän kerää villakoiria sohvan takana. Hyvän kuvan saaminen oli haasteellista. Tuntuu, että kaikissa kuvissa värisävyt on ihan haitarista, mutta ehkä noista jotain iloa on.
Löysin myös kivan kankaan samoissa värisävyissä, josta on tarkoitus tehdä sohvan pyöreisiin tyynyihin uudet päälliset. Tyynyt on ostettu Ellokselta ja kangas on jotain vuorikankaan tapaista ja todella helposti reikiintyvää =  maailman ärsyttävin materiaali.

Vessaremontti on siinä vaiheessa, että vessassa on lattia ja vesieriste sudittuna. Valmista vessaa saa odottaa vielä jonkin aikaa. Valmistumista odotellessa voi ihastella putkimiehen 1048 euron laskua, jonka eräpäivä on tässä kuussa. Työtuntien hinta ei yllättänyt, mutta pannuhuoneelle laitetut viemärin läpivientimansettien hinta oli jotain järjetöntä. Halvatun rempulat maksoi 400e. Kaksi palomansettia. Vielä vesijohdot pintavetona ja sen jälkeen meidän ei toivottavasti tarvitse rahoittaa putkimiestä ennen kesää.

Edit. Myönnetään, verhot näyttää kuvissa tapetin kanssa täydeltä sekamelskalta. On ne oikeesti hienot luonnossa :D

1 kommentti:

  1. Hmmm... kallistun hotin puolelle! Minäkin yritän aina välillä hillitä noiden värien kanssa, mut ei taida olla mun juttu :)

    VastaaPoista