torstai 16. helmikuuta 2012

Nuhaista suunnittelua

Trööt! Sairastan näköjään kaikki taudit parin viikon sisällä. Nyt on vuorossa flunssa ja niistämisen ohella olen koittanut pohtia alakerran vessan remonttia.

Ensi kesän remonttilistalla on katon lisäksi yläkerta, mikä tarkoittaa sitä, että toinen vessa puretaan pois. Ennen sitä pitäisi mielellään remontoida alakerran vessa, koska riu'ulla käyminen sen aikaa ei juurikaan herätä minussa lämpimiä tunteita (tuskin naapureissakaan..), kun ulkohuussiakaan ei ole. Joten, hiljakseen pitäisi soitella putkimiehelle ja kutsua se katsomaan, miten vesipistettä ja pönttöä voi siirrellä. Vessaa on pakko vähän laajentaa, koska tällä hetkellä mies joutuu istumaan pöntöllä polvet suussa. Vessan leveys olisi muuten hyvä, mutta joku neropatti on keksinyt laittaa pöntön poikittain ja nyt polvet ovat kiinni seinässä jopa minulla (160cm), joten miehen 190 senttinen raato ei oikein mahdu taittumaan. Näin ollen olisi tarkoitus siirtää seinää max. 50cm. Pesuallaskin on tällä hetkellä jotakuinkin minun polvien tasalla (ilmeisesti täällä on ennen asunut hobitteja?) ja se tuo extrajännitystä naamanpesuun, kun koko lattia lainehtii.

Ostimme aikaisemmin Ikeasta halvan kylpyhuoneen kaapin, jota on tarkoitus vähän muokata kapeammaksi syvyydestään. Olin ihastunut Svedbergsin mustiin Svea kylpyhuonekalusteisiin, mutta koska hinnat on tähtitieteellisiä meille ja Ikeasta yllättäen löytyi melkein samanlainen murto-osalla siitä hinnasta, päädyttiin ostamaan valmiiksi varastoon allaskaappi ja seinälle pieni kaappi hammasharjoille ym. Vessan värimaailmasta tulee mintunvihreää, mustaa ja valkoista. Ja ostinpa vahingossa pyöreän peilinkin hopeilla kehyksillä. Ja saatoin ostaa myös vanhan puuhyllyn huuto.netistä, jonka aion maalata mustaksi.. Kaikki muu siis on valmiina, paitsi itse vessa :D

Kuva: Svedbergs

Kuva: Ikea

Olisin halunnut kohokuvioista "tiilikaakelia" seinille, mutta sitä ei taidakaan enää saada mistään. Joten pitää keksiä jotain muuta, tällä hetkellä tykkään toisena vaihtoehtona valkoisesta mosaiikista. Yksi seinä vessasta on muuria, joten sille ei voi kiinnittää mitään, vaikka edelliset asukkaat ovatkin laittaneet siihen peilikaapin. Nuohooja sanoi, että yläkerran muurista pitäisi hetimiten repiä pois vanhat tapetit, joten oletan, ettei vessaankaan saisi tapetteja laittaa, kun siellä on hormikin. Mikä taas luo mulle ongelman seinämateriaalien kanssa. Jostain perinnepalstalta luin, että kaakelia voi periaatteessa laittaa muuriinkin ja näin meillä on kotikotonakin aikoinaan tehty. Tietysti seinän voisi rapata antiikkilaastilla, mutta se voisi olla hankala pitää puhtaana. Ylipäätään muurin peittäminen on kiellettyä, kun piipun kuntoa ei voi silloin valvoa. Joten varmaan päädyn vaan valkoiseen maaliin ja ehkä puoliksi kaakelointiin sillä seinällä. Vaikka ratkaisu voisi olla näinkin helppo, se vaivaa mun harmaita aivosoluja.

Kaikesta saa tehtyä hirveän ongelman, jos vaan on sopiva mielentila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti