sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Rintamamiestalo, tositarkoituksella seikkailunhaluisille

Hilijaseks vettää, töttöröö.

Kevään ohjelma on sitten tästä lähtien sellainen, että makkari pykätään niin pikavauhtia valmiiksi, kun vaan kyetään, suoritetaan muutto keskeneräiseen yläkertaan ja sitten lähtee keittiöstä lattia. Aika vilkkaan vielä sanoisin.

Oltiin lähdössä rattoisalle sunnuntaikävelylle koiran kanssa, kun siinä huopikkaat jalassa ja takki päällä töllötin keittiössä tiskikoneen tulvakaukalon alta kurkistavaa vesilätäkköä. Siis alta. Muovimaton ja kaukalon välissä olevaa lätäkköä. No eikun astiat kaappiin, kone irti, kaukalo irti ja siinähän sitä oli lääri.

Näköjään meillä on viemäri vähän falskannut tuonne kaappien alle. Ja koska edelliset asukkaat on hienosti tiivistäneet viemäriputken kulkuaukon lattiassa ei käytännössä mitenkään, se vesi on varmaan aika liukkaasti löytänyt tiensä tuonne lattian alle. Ainut suunta, mihin se pääsee kuivumaan, on betoni siinä alapuolella, koska päällähän on miljoona kerrosta muovia. Ja näin äkkiseltään taskulampun kanssa tihrustelu saunan kattopaneelien ylle tuotti sen tuloksen, että maali sieltä on ainakin nätisti parista kohtaa korkannut.


Ei sit varmaan rempata verantaa. Tai sisäeteistä. Tai ulkovuorausta. Ounastelin kyllä, että keittiön lattian alla voi olla joku mateenpesä, kun sauna on suoraan alapuolella ja lattiassa on vähintään se kaksi tai kolme kerrosta muovia, mut tää nyt ei varsinaisesti ollut ajatuksissa.

Kaappien alareunakin on turvonnut. Mä niin rakastan lastulevyä, muovipinnoite päällä, niin ei huomaa ulkoapäin mitään, että se on ottanut kosteutta. Puu olisi tässä tapauksessa mustunut ja olisi heti huomannut, että nyt taitaa olla vähän märkää. Toivon vaan hartaasti, että lattian alla on eristeenä purua, eikä kivivillaa, mitä on sisäeteisen lattiassa. Tuli nyt vielä samaan aikaan, kun auto eilen taas sytytti yhden varoitusvalon ja ilmoitti, että hää olisi huoltoa vailla. Taas. Välillä kyllä on sellaiset fiilikset, että tekisi mieli tönäistä koko torppa nurin kaivinkoneella ja rakentaa huolellisemmin samanlainen tilalle.

Ei haittaa, korjataan.


15 kommenttia:

 1. Otan osaa! Nyt on sitten ainakin töiden kiireellisyysjärjestys selvä. Hauskasti sanottu: mateenpesä!:D

  Toivotaan, että tuosta saa siistin ja voi sitten olla loppuelämänsä tämän kohdan suhteen huolettomalla mielellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Sitä vaan haluaisi välillä tehdä ajan ja ajatuksen kanssa niitä vähän vähemmän kiireellisiä juttuja. Ettei tarttisi aina räjäyttää koko huonetta tai kerrosta kerralla ja tonkia taskulampun kanssa, että mitäs muuta täällä on.

   Koko remontti on ollut yhtä vahinkojen laadun kartoittamista. Jos jaksaisi, laittaisi haasteen myyjälle, mutta taitaa olla noi kiistat aina sitä sorttia, että oikeuteen mennään, tulee kalliiksi, kestää useita kuukausia, eikä välttämättä sittenkään kostu siitä ajallisesta ja taloudellisesta hukasta yhtään mitään, kun lakia voi tulkita useilla eri tavoilla. Vähemmällä rasituksella ja halvemmalla pääsee, kun nykäisee kaiken eristeitä myöten ikkunasta ja tekee uusiksi, kun osaa ja on puutavaraa.

   Poista
 2. Voi ei! Mutta ihana asenne sinulla on. Tiedän, miten itse musertuisin tuossa tilanteessa. Mutta reippaasti päin uusia koettelemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä oikein musertumiset enää auta. Katon ensimmäinen vuoto kaksi kuukautta muuton jälkeen musersi, silloin vollotettiin hometalossa asumista ihan huolella, mutta kun näitä tulee jatkuvalla syötöllä, siihen tottuu. Kun ei se itku silloinkaan auttanut, ei se auta nytkään. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, pessimisti ei pety :D

   Ehkä jonain päivänä voi iloisesti yllättyä, että jokin kohta tästä talosta on säästettävissä ja kunnossa. Ja tätähän tämä vanhassa talossa asuminen on, on parempi varautua yllätyksiin ja edellisten remonttien aiheuttamiin sotkuihin, kuin olla sinisilmäinen ja uskoa, että kaikki on ihan täysin kunnossa.

   Poista
 3. Voihan... Kylläpä telle noita ylläreitä on pukannut ihan riittämiin. Voisi jossain vaiheessa tasoittua hiukan. Tai siis tokihan teillä tasoittuu, kun olette mökin saaneet korjattua katosta lattiaan ja näköjään talon arpomassa järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sitten ainakin tietää, mitä siellä rakenteissa on, kun on repinyt kaiken auki kellarista piipunhattuun asti ja tehnyt uusiksi :D

   Poista
 4. Mua ilahdutti tässä kirjoituksessa nuo viimeiset sanat: ei haittaa, korjataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä sanoista on muodostunut mun motto :D Tarpeeksi kauan hokee, niin lakkaa haittaamasta.

   Poista
 5. Kamalaa! Mä olen oikein odottanut, että koska meillä tapahtuu jotain samanlaista. Olin ihan ihmeissäni, ettei se meteori tippunut meidän päälle, kun jotenkin sitä jo osaa odottaa, että kaikki ei vain voi mennä liian hyvin. Jep, koita pitää asenne kohdillaan.

  VastaaPoista
 6. Voi perse.

  (Excuse my French.)

  Kohtuullisuus on välillä kyllä näistä hommista kaukana. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 7. Ekaa kertaa täällä kurkkailemassa; ei mikään kiva postaus... Toivottavasti nuo "kivat" yllärit jäisivät tuohon! Meillä on sata vuotta vanha torppa mökkinä, josta ei koskaan tiedä, mikä lattialankku pettää alta, joten ei olla edes lähdetty kaivelemaan mitään mahdollisia vikoja. Jalka menee läpi, jos on mennäkseen. Pää pystyyn!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 8. Voi ei. Tsemppiä remonttiin. Hieno asenne sinulle. IHan kohdillaan.

  VastaaPoista
 9. Voi kiesus! No saatte paremman tilalle ja onneksi tuonkin voi korjata! Kyllähän tää meinaa mennä tulipaloja sammutellessa näiden huonosti pidettyjen talojen remppaaminen, jospa muutaman vuoden päästä vois tehdä vaan niitä kivoja juttuja! Tsemppiä vaan, onneks tulee kevät ja kesä, ne on ilmaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jos tänä kesänä ehtisi pitää lomaakin. Vaikuttaa siltä, et ei. Mutta toivottavasti on hyvät ilmat tiskata ulkona :D Edellisen kerran on pidetty kesälomaa vuonna 2010 kaksi viikkoa.

   Poista
 10. Auts! Toivotaan, että alta löytyy purua ja säästytte muilta ikäviltä yllätyksilta.

  VastaaPoista