perjantai 20. huhtikuuta 2012

Valoa viemäriputken päässä

Kyllä se valmistuu. Nyt voin taas heittää tähän jo legendaariseksi muodostuneen lauseen "Kyllä se tällä viikolla valmistuu". Tosin, muokkaan sitä muotoon "Kyllä sen tällä viikolla saa jo käyttöön.". Valmista on sitten, kun saadaan taas putkimiehet piipahtamaan ja laittamaan pintajohdot. 

Kaikki kaakelihommat on nyt tehty ja maalaamisetkin maalattu. Kaappi on kavennettu ja koottu. Vielä täytyy vaan purkaa yläkerran vessan viemäriputki pois (kulkee uuden vessan läpi), mikä tarkoittaa sitä, että yläkerran vessanpönttö täytyy repiä irti ja poistaa koko viemäri, ettei se liruttele välikattoon mitään haisevaa. Mutta ollaan jo voiton puolella.


Mitä tulee eteisen laipion lahovaurioon, se on korjattu. Revittiin laudat pois, vaihdettiin kaksi (2) kannatinpalkkia, joista toinen oli melkein täysin laho ja toinen oli tummunut niin paljon, että oli viisaampaa vaihtaa sekin, kerta lattiassa risteili lahosienen rihmastoa aika laajalla alalla. Jouduttiin lopulta vaihtamaan melkein kaikki laudat, vesi oli päässyt leviämään aika isolle alueelle. Nyt jännitetään, ehtiikö katto taas vuotamaan samasta kohdasta ennen kattoremonttia. Sitä on siltä alueelta kyllä paikattu, mutta syksyyn mahtui kaksi eri vuotoa parin kuukauden sisälle, niin en luota tuohon kattoon pätkääkään. Jos se vuotaa, saadaan ennen kesää lapioida märkää ekovillaa vintiltä. 

Inhottavinta koko toimenpiteessä oli lopulta se, että meidän varavessaan joutui kulkemaan irtolaudoista tehtyä siltaa pitkin, jonka alta ja molemmilta sivuilta oli suora pudotus alakertaan. Allekirjoittaneelle on aikuisiällä ilmestynyt lievä korkean paikan kammo, joten en arvostanut. Sisäeteisessäkin oli vuorokauden ajan musta, loputtomalta vaikuttava syöveri laipion tilalla, kun koko tila oli auki. Meidän vinttihän se vaan oli, mutta allekirjoittaneella on myös hyvin vilkas mielikuvitus. Yritä siinä vilahtaa vessaan, kun yläpuolella on musta kuilu, jossa vonkuu tuuli..

Alakertahan siellä..
Yläkerran lattia on vielä auki, joudutaan kesällä vetämään putkia toiselle puolelle huonetta, joten ihan turhaa laittaa kiinni. Eristettäkin on toistaiseksi vaan vintin puolella.

Huomatkaa muodikas työmaavalo
Mitään kunnon kuvia ei ole tarjolla, ennen kuin vessaan saa jonkinlaisen lampun. Kaakeleista tykkään tosi paljon, keskikohta on koholla ja reunat on viistotetut, joten näyttävät tiilimäisiltä. Iskin noihin silmäni jo pari vuotta sitten K-raudassa, mutta silloin ei ollut tarvetta ja jossain vaiheessa ne katosi myynnistäkin. Onneksi ihan samoja oli just tullut Kodin Terraan ja nehän piti samantien tilata. Tuolle lastulevyseinälle on tulossa sitä mintunvihreää Boheme tapettia, jota joskus esittelin. Se on kuitutapettia, joten kestää pyyhkimisen kosteemmallakin. Jotenkin paperitapettia ei huvittanut laittaa, kun onnistun naamaa pestessä kastelemaan aina koko maailman ja kun kyseessä on sisäseinät, niin se nyt on hengittävyyden kannalta omasta mielestä se ja sama mitä siinä on.

Aloitan tänään ensimmäistä kertaa elämässäni joogan. Olen luonnostani notkea kuin nojatuoli, joten jotain todella mielenkiintoista on luvassa. Toivon vaan, että jaksan jatkaa sitä alkuinnostuksenkin jälkeen. Suhtautumiseni harrastuksiin on ollut vähän AD/HD -tasoa, innostun jostain ja kyllästyn nopeesti, jos se lakkaa tuntumasta kivalta. Tähän mennessä olen aloittanut pianonsoiton, uinnin, roller derbyn ja koiran kanssa rally-tokon. Kaikki ovat päättyneet joko kyllästymiseen tai johonkin loukkaantumiseen, kuten rally-tokon kanssa kävi. Ehdin käydä pari kertaa, kunnes nilkka meni ympäri juoksulenkillä ja sen jälkeen ei enää huvittanut lähteä ottamaan muita kiinni murrosikäisen alaskanmalamuutin kanssa. Mutta jospa nyt tällä kerralla. 

Pitäkää peukkuja mun keskittymiskyvylle, sitä tarvitaan.

2 kommenttia:

 1. Vau. Siis... Vau. En enää ikinä valita siitä, että joudumme toistaiseksi kulkemaan vessaan hieman kylmänvilakan eteisen kautta. En edes neljänkymmenen asteen kuumeessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää oli aika extremeä pari päivää :D Tuossa se 40 asteen kuume olisi varmaan koitunut kohtaloksi irtonaista siltaa pitkin kipitellessä. Ekat kerrat ylitin sillan varovaisesti haparoiden ja vaikertaen "Mää kuolen kohta!". Tai no, ekalla kerralla en suostunut päästämään rappusissa olevasta patterista irti :D

   Ei enää ikinä.

   Poista