torstai 14. helmikuuta 2013

Se aika vuodesta

Innokkaille kesän odottajille voin kertoa, että kyllä se kesä sieltä tulee.Varmin merkki tästä on malamuutti, joka aloittaa tiputtamaan karvojaan.


Tuossa on ehkä kaksi pakarallista karvoja. Loput on vielä koirassa.
Todennäköisesti tämän karvanlähdön jälkeen on edessä vielä toinen kesällä. Saas nähdä. Taika on vielä niin nuori, että meillä ei ole ollut vielä kuin kaksi tiputusta. Pentukarvan lähtö ja viime kesänä talvikarvan irtoaminen.

11 kommenttia:

 1. Voi tuo teidän koira on kyllä oikea ihanuus!
  Hui, mikä karvanlähtö :DD Mutta ihanaa jos ja kun se tarkoittaa kevättä! :)

  VastaaPoista
 2. Voi ei mikä kasa karvoja :) Ootteko muuten säästäneet noita karvoja? Mä olen säästänyt pari vuotta meidän japaninpystykorvasta lähtenyttä karvaa ja nyt kesällä siitä olis tarkotus tehdä lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla ainakaan vielä. Mullakin on ollut vähän suunnitelmissa tehdä lankaa vielä jonain päivänä. Malamuutin karva on vaan aika lyhyttä, vaikka sitä on paljon ja turkki on tiivis, en tiedä miten taipuu langaksi. Muksuna kehräsin mummon opeilla meidän edesmenneen samojedin karvasta hyvin paakkuista lankaa :D Siitä olisi ainakin hyvin tullut. Japseillakin on se turkki paljon pidempi, siitä varmaan tulee hyvin. Malamuuteilla on kans siinä seassa karkeaa harjaskarvaa, mikä ei kyllä varmaan uppoa siihen hommaan kovin hyvin. Saa nähdä :)

   Poista
  2. Voishan tuota karvaa "antaa" myös linnuille pesätekovärkiksi (itte meinasin meijän koiran irtokarvat lahjottaa tähän tarkoitukseen). Jossain oli kiva ohje, että tekee kanaverkosta sydämenmuotoisen tms. palleron ja koirankarvoja se täyteen, sitten vaan puun oksalle roikkumaan, niin linnut hakee ne :)

   Poista
  3. Minä oon viskonut ihan vaan puskiin, kelpaa siitäkin. Pikkulinnut kävi vuosia sitten hakemassa pesätarpeet suoraan samojedista, kun se nukkui pihalla :D Ei välittänyt, antoi niiden nyppiä. Että niille kyllä kelpaa.

   Poista
 3. Huh, mikä kasa!

  Ja voi hyvänen aika, että en saa kyllikseni tuosta kaapistonne väristä. Ihan oikeasti tekisi mieli sutia omat oranssit turkooseiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sudi :) Tuo sävy oli Sadolinin värikartasta ja puolikiiltävä. En kyllä nyt muista, että millä koodilla. Niiden sivuillakin on ihan ihmeellisesti kaikki laitettu.

   Poista
 4. Meillä ei onneksi näy vielä merkkejä karvanlahdöstä :) mutta odotettavissa on yhtä komea kasa karvaa. Minä olen laittanut meidän huksyn karvat paperipussiin jemmaan, ja ajattelin jossain vaiheessa niistä lankaa kehräyttää, tosin luulen että tarvii lampaan villaa sekaan, jotta tulee kestävämpää lankaa

  VastaaPoista
 5. Taivas mikä karvakasa! Aika ihana :) Melkein toivoisin että kissoistakin lähtisi tuolla lailla kertalaakista enemmän, ettei tarvitsisi koko kevättä kiroilla ja imuroida :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Furminaattoria, kelpaa myös kissojen harjaamiseen, oli turkki minkä mittainen tahansa. Meillä on Furminaattorin halpisversio, toimii ihan samalla tavalla kuin alkuperäinenkin. Sillä tuokin karvaläjä on saatu putsattua turkin seasta :)

   Siis, jos kissa vaan suostuu harjattavaksi.

   Poista
  2. Juu meiltä löytyy sellainenkin! Se on kyllä hyvä. Mutta eipä nuo siitä oikein tykkää. Tietenkään... Paljon paremmin antavat harjata normiharjalla. Parempi kai sekin kuin ei ollenkaan :)

   Poista